Златоград

Златоград е малък град, сгушен в най- южната част на Родопа планина, сред китна тишина, беломорски полъх и невероятно усещане за спокойствие и красота. Тук може да се потопите в историческите спомени за Дельо хайдутин, чийто паметник величествено се издига на централния площад на града. Може да станете свидетели на завещанията от миналото – красивите двукатни къщи, измазани в бяло и малките калдъръмени улички, криволичещи между тях.

Регионът на Златоград дава възможност да съчетаете културния туризъм с екотуризъм. Четири екопътеки, три велоалеи, две археологически пътеки Ви водят до тракийското светилище Белите камъни, старинни църкви и параклиси. Вашата екскурзия може да комбинирате с разходка до град Ксанти (Гърция) или най-близките плажове на Бяло море.

Може да усетите духа на старите майстори, като посетите автентичните дюкянчета и разгледате невероятните шедьоври на златоградските занаятчии. После поспрете, за да се насладите и съхраните видяното като изпиете една чаша истинско кафе по златоградски – приготвено на пясък. Не пропускайте да разгледате най-старата църква в Средните Родопи и да чуете историята за турския султан, разрешил построяването на християнски храм. Ще бъдете истински очаровани от килийното училище и музейните експонати на първите междуселищни връзки на единствената в България музейна сбирка на съобщенията. За истинските ентусиасти предлагаме едно невероятно приключение – ексурзия по маркирана екопътека до историческия резерват “Св.Неделя”, от където, ако времето е ясно, с малко късмет, може да видите Бяло море. И когато се наситите на минали спомени и легенди – ние от хотел ФЛОРА Ви очакваме, за да Ви обградим с всички онези съвременни условия и удобства , за да направим престоя Ви истински пълноценен и уютен.

Това е Златоград – магично място, където се срещат минало и настояще.